Príspevok č.: 295 | 20.10.2009 18:22median | Krajina: RS
Je pravda že za kandidatúrou M. Hakela je D Klimo?
Je pravda že za kandidatúrou M. Hakela je D Klimo?
To akože Klimo riadi Hakela?
Jedno je iste a to že:
1. Hakel je primladý
2. Hakel býva na Slovensku a má Slovenské občianstvo
3. Hakel zlyhal pri organizovani Slovenskych dni v Londyne
4. Hakel odstupil z Generalnej rady
5. Hakel ma zlé pomery s Uradom - s Predsedničkou na 100%
6. Hakel je karierista
7. Hakel je výbušný
8. Hakel chce peniaze na svoj Skmagazin
S touto charakteristikou za predsedu????
Konečne sa dozvieme pravdu aj o p. Hakelovi.
Všetko nasvädčuje tomu, že p. Hakel chce rozdeliť SZSZ. To čo sme tak dlho budovali.
Hovorí sa, že ak nevyhrá, tak si s p. Klimom založia nové združenie.
To nesmieme dopustiť. Síce p. Skalský má svoje chyby, ako každý iný, ale určite s jeho osobou na predsedníckom mieste nedôjde k rozpadu SZSZ. A po ďalšie p. Skalský má dobré vzťahy s Úradom, čiže nehrozí aby určité komunity trpeli pri rozdeľovaní grantov.
A tím čo sa nepáči, nak si idú kde chcú, takých nám tam netreba.
Myslím si, že p. Hakel je iba biely kôň p. Klima. Je to mladý karierista, ktorý urobí čokoľvek, len aby sa posunul vyššie.
Treba voliť p. Skalského, to je budúcnosť SZSZ.
Navrhujem, aby V.Skalský bol zvolený za predsedu na doživotie.
Potom by všetci čechoslovakisti, tiežSlovaáci z povolania, vrtichvosti a potrimiskári boli spokojní. A tá „..šarmantná žena, stále v pohybe“ by sa im tiež štedro odvďačila. Vo svojich korytách by sa im ušlo préminového grantového obroku.
Navrhujem, aby sa o všetkých kandidátoch na predsedu SZSZ otvorila diskusia. Začínajú kolovať informácie o nových prijatých, nových neprijatých, starých prijatých,... členov do SZSZ, ktorí “asi” nepoznajú kandidátov tak, aby sa “slobodne rozhodli”.
Nemali by rozhodovať zdvihnutín “ruky” po “zaspievaní chválospevu” kandidáta na svoju osobu na VZ.
KTO POZNÁ “DOBRE”, p. Skalského?
Stačí, ak si vložíte do vyhľadávania meno Skalský a Váš názor je na “zamyslenie”.
Práve pán Skalský urobil rozkol v SZSZ. A ide hlavne jeho osobe a jemu blízkym o to, aky určité komunity (rozumej na “východe”) neutrpeli pri rozdeľovaní grantov (80% ku 20%). Veď len o to všetkým okolo neho ide. Peniaze, peniaze a zase len peniaze. A samozjerme zo Slovenska. Na to ale Slováci na “západe” SZSZ nebudovali!
Na ten nezmysel, že pán Hakel je nejaký biely kôň a to ešte od pána Klimu môže prísť skutočne len “chorý mozog”. Budúcnosť SZSZ určite nie je pán Skalský. Práve ne neho sedí bod č. 6 z príspevku 296. Otvorte už konečne oči a zobuďte sa vážené členstvo, kým nebude neskoro.
Ak dovolite, tak po bodoch zareagujem.
Hakel je primlady. To je za prve diskriminacia, ako keby sa povedalo, ze niekto je pristary. Za druhe nepokladam nizky vek p. Hakela za akukolvbek prekazku na jeho pripadne zvolenie. Ak ponukne viziu a zaujme, tak nech ho vacsina zvoli.
Hakel byva na Slovensku a ma slovenske obcianstvo. Dovolim si maly info update. Pan Hakel je opat v Londyne a slovenske obcianstvo mam aj ja a aj pan Skalsky a aj kopa inych potencionalnych funkcionarov.
Hakel zlyhal pri organizovani Slovenskych dni v Londyne. Najvacsim zlyhanim v tejto suvisloti je to, ze p. Hakel veril ludom, ktori mu v organizovani pomahali a nalozil si toho na plecia vela. Ak ma za toto dostat cierny bod, tak nech sa paci.
Hakel odstupil z Generalnej Rady. Odstupil by kazdy slusny clovek, lebo GR je babkova hra a nema ziadnu vykonnu moc zabranit v upadku SZSZ, ktory nastal a pokracuje.
Hakel ma zle pomery s uradom. Ano ma zle pomery, lebo nedrzi hubu a krok. USZZ by mal SLUZIT Slovakom zijucim v zahranici a nie vytvarat mechanizmy na to, aby ich ovladal. Proti tomu sa p. Hakel osobne postavil.
Hakel je karierista. Toto nepokladam za argument, ayb nemohol byt voleny a voleny. Kazdy clovek, ktory nejako vycnieva je karierista? Tak potom ja som este vacsi ako p. Hakel. :)
Hakel je vybusny. Za toto ma p. Hakel cierny bod, ale tiez si myslim, ze SZSZ je v stave, ked treba veci hovorit na “plnu hubu”, lebo tie diplomaticke e-maily a tvarenie sa, ze SZSZ je uplne v poriadku su uz trapne. Naozaj si pripadam, ako nejaky pionier v roku 1980, ked ho krmili recami o historickej ulohe KSC a “skutek utek”. Podobne je na tom SZSZ prave teraz a ked si chce p. Hakel na niekoho zakricat, tak nech si zakrici, aby ho bolo pocut, lebo doteraz sa len SEPKALO PO KUTOCH!
Hakel chce peniaze na svoj SK Magazin. Koncept SK Magazinu je na slovenske pomery prevratny a kazdy normalny a podnikavy Slovak zijuci v zahranici by mal mat zaujem, aby sa SK Magazin vydaval v roznych jazykovych mutaciach a bol distribuovany aj v inych krajinach ako je Velka Britania. Lenze my sme Slovaci, tak zacneme zavidiet a namiesto toho, aby sme z SK Magazinu cerpali inspraciu, energiu a prizivili sa, tak napiseme , ze p. Hakel chce peniaze na svoj SK Magazin. Keby Slovensko nemalo v Bratislave tolko “expertov” tak podobny casopis by uz davno vydavalo, mame milion vladnych agentur a co z toho? Slovensky export je KIA, PEUGEOT a VW TUAREG?? Slovensko je vyrobna hala, dotacie sa pachaju do zahranicnych firiem, ked sa ide na exportnu misiu, tak vladne priority a sukromne zaujmy maju k sebe velmi blizko, atd, atd. SK Magazin by mal byt jeden z vaznych argumentov, preco by mal byt p. Hakel horucim kandidatom na predsedu SZSZ.
p. Martin Hakel je urcite pre mnohych rozporuplna osoba, ale kto je v tychto dnoch jednoznacny. Kazdy mame priatelov a nepriatelov. Na zaver, ako inspiraciu, publikujem definiciu idealneho vodcu. A vsetkym zelam, aby sme si takeho zvolili, lebo SZSZ potrebuje silne vedenie s viziou a dravostou, aby sme sa presadili MY VSETCI!
Krech, Crutchfield a Ballachey popísali päť charakteristík úspešného vodcu skupiny:
1.skupina ho musí vnímať ako svoju súčasť.
2.musí mať vlastnosti a názory, ktoré má skupina ako celok.
3.musí byť pre členov skupiny modelom.
4.skupina ho musí vnímať ako niekoho, kto im pomáha dosiahnuť ciele.
5.musí skupinu pozitívne reprezentovať navonok.
Mily Bolaraz,
SZSZ je uz rozdelene….
K dotaciam od USZZ - urad je nastrojom vykonu statnej politky starostlivosti o Slovakov zijucich v zahranici. Pokial ste prave naznacili, ze p. Skalsky ma nadstandardne vztahy s Uradom a je schopny OVPLYVNOVAT grantove konania, tak tato informacia ma celkom zaujima a ak by ste sa rozpisali viac, tak by som bol vdacny.
Stotožňujem sa s príspevkom č.302
“Zachrániť” či pokračovať v SZSZ musí človek “dravý”, charakteristika mi úplne vyhovuje.
Nepotrebujeme človeka čo je s každým “zadobré” či “prikyvuje” ako “sa” očakáva.
O p. Hakelovi viem, že žil veľa rokov v UK .
SKMagazin som videl, takému projektu treba fandiť.
“Počuli ste” že už sa na SK zaoberajú že SLovensko nie je Slovinsko či vo svete je “len” Československo?
Poznáte skratku “SACR”?
Takže p.Skalský má svoje chyby, ako každý iný, ale p.Hakel je biely kôň a karierista, ktorý zrejme nemá svoje chyby, ako každý iný. Toto je veľmi hrubá, nekorektná a primitívna manipulácia, ktorá je svedctvom toho, že volebný boj o miesto predsedu sa stupňuje a priostruje. Uvidíme, čoho všetkého sa ešte dočkáme. A pokiaľ ide možný rozpad SZSZ, len tak mimochodom a čí biely kôň je p.Skalský ? V podstate nejde o to, koho voliť, ale čo voliť. Ako sa ľudovo hovorí” zo starej rite, nový vietor nezaduje”.