List V.Skalského členom SZSZ 26.08.09
Príspevok č.: 143 | 02.09.2009 12:50bildic | Krajina: AT
V aktualitách sa objavil list p. predsedu,
02.09.2009 09:49
Vážení členovia Svetového združenia Slovákov v zahraničí, milí priatelia, prijmite moje srdečné pozdravy. Mnohí už možno máte podobný pocit ako ja: Obávate sa otvoriť ďalší e-mail, lebo je vám nepríjemné, koľká špina z nich padá. Prijmite hneď na úvod môj prísľub, že ani naďalej sa nenechám vyprovokovať a znížiť na úroveň tohto spamu (teda otravnej nevyžiadanej pošty), písaného jedovatou slinou. Nejdem na rozdiel od autorov hanopisov ani robiť priehľadnú, lacnú a ešte k tomu čisto negatívnu predvolebnú kampaň....viac informácií tu
Obsah tohto listu sa dotýka toľkých tém, že som usúdil vytvoriť samostanú tému, nakoľko je nás asi veľa, ktorí chcú reagovať na jednotlivé časti.
Bojím sa za pána predsedu, ako sa asi bude teraz báť otvárať maily po napísaní svojho “chválospevu” - “tvorcu SZSZ”.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 145 | 02.09.2009 14:15redakcia | Krajina:
Reakcia na príspevok č. : 143
Po prečítaní listu a sledovaní príspevkov na fóre, p. Skalský napísal:
citujem len čásť ku téme web - za našu redakciu - nie weby a portály o Slovákoch:
“Predstavoval si niekto z nás, že by malo byť združenie zámienkou na otravné e-maily, zlomyseľnosti, lživé obvinenia, hnus, ktorý sa slušný človek aj sám pred sebou hanbí čítať? Určite nie. Ani esenciálnu zlobu na istom odštiepeneckom – amatérsky vedenom - internetovom fóre, ktoré si niektorí musia zakladať len preto, aby bolo v ich vlastníctve, keď by pritom mohli publikovať na profesionálne pripravovanom portáli www.slovacivosvete.sk nášho združenia. Aký signál toto všetko vysiela? “
V tomto i ďalších listoch tu zverejných od p.Skalského je množstvo “necitlivých” slov na adresu káždého kto si dovoli so Slovákmi žijúcimi v zahraničí komunikovať inak ako “jeho” profesionálny priestor.
K čomu je taký profesionálny priestor, ktorý navštívi priemerne NAJVIAC 5 ľudí denne (okt2008 7ľudí) - usudzujem to z toho, nakoľko je na stránke mapa prístupov a tam v štatistike za posledný rok je:

od 5. aug. 2009 do 3.sept. 2009

od okt. 2008 do sept. 2009

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 147 | 02.09.2009 14:40MH | Krajina: GB
Reakcia na príspevok č. : 145
Aký profesionálny portál a pre koho???
Citujem z listu p. Skalského, ktorý nájdete v AKTUALITÁCH pridaný 02.09.2009:
‘’Predstavoval si niekto z nás, že by malo byť združenie zámienkou na otravné e-maily, zlomyseľnosti, lživé obvinenia, hnus, ktorý sa slušný človek aj sám pred sebou hanbí čítať? Určite nie. Ani esenciálnu zlobu na istom odštiepeneckom – amatérsky vedenom - internetovom fóre, ktoré si niektorí musia zakladať len preto, aby bolo v ich vlastníctve, keď by pritom mohli publikovať na profesionálne pripravovanom portáli www.slovacivosvete.sk nášho združenia. ‘‘
Pán Skalský, odpovedal presne. ‘’ URČITE NIE’’ sme si takto predstavovali budúcnosť SZSZ po voľbách r. 2006. Myslím si, že práve kvôli nemu sme sa dostali do takejto situácie, kedy nechce komunikovať s členmi SZSZ, neinformuje všetkých členov SZSZ o činnosti organizácie, napriek niekoľkým vyzvaniam, nepredkladá finančné správy, ročné rozpočty a odmieta akékoľvek výzvy svojich členom SZSZ prípadne členov Výkonného výboru SZSZ. A keď sú už ľudia unavení z neschopnosti niečo zmeniť vo vedení SZSZ, tak sa vzdávajú svojich funkcií, ako to urobili už p. Hammarberg (pokladníčka SZSZ), Rev. Dr. D. Tóth (2. podpredseda SZSZ).
Dovolím si tu urobiť menšiu analýzu portálu www.slovacivosvete.sk, ktorý p. Skalský pomenoval ‘’profesionálne pripravovaný portál’’, pretože sa týmto veciam venujem.
Portál www.slovacivosvete.sk bol spustený do prevádzky 24. októbra r. 2007, keď sa konala GR SZSZ v Bratislave na Bôriku.
Tento portál dostal naozaj profesionálne dotácie od ÚSŽZ a to nasledovne:
Rok 2006 – ešte za p. Klima – 305 000 SK
Rok 2007 – 1.kolo – 340 000 SK
Rok 2008 – 2.kolo – 200 000 SK
Rok 2009 – 90 378 SK
Tieto všetky sumy boli použité už za nového vedenia SZSZ po voľbách v roku 2006.
Dokopy to činí 935 378 SK – za takejto podpory by ten portál mal naozaj fungovať profesionálne.
Za povšimnutie stojí aj fakt, že v redakčnej rade portálu www.slovacivosvete.sk sedí aj p. Prívarová ako aj podpredseda vlády SR p. Čaplovič. Predpokladám, že p. Čaplovič ani nevie, že je v redakčnej rade portálu, ktorý dostáva štátne dotácie ÚSŽZ, ktorý spadáva práve pod neho.
Ale pozrime sa na portál trochu bližšie:
Dovolím si zanalyzovať celý portál najprv pravé menu a potom ľavé menu, ktoré tvoria asi to ‘’GRO‘‘ celého portálu. Stred a bočné panely so spravodajstvom sú po väčšine iba automaticky pridávané zo zdroja TASR, ktoré SZSZ predpláca. Toto môže stáť zhruba od 5 000 SK až 20 000 SK mesačne a viac, záleží aké produkty TASR portál potrebuje. Ale tu veľmi pochybujem, že by vedenie SZSZ dávalo takéto peniaze TASR. Ja si osobne myslím, že to bude skôr okolo tých 5 000 SK mesačne, ak nie menej.
Ľavá strana:
Spravodajstvo - prvé 4 podzáložky, predpokladám, že sa ťahá z TASR
Editorial – v r. 2007 dobré, od mája 2008 do mája 2009 nič, blížia sa voľby tak už zase treba
písať
Akcie – v pohode, ľudia pridávajú svoje akcie
Príspevky – v roku 2008 – asi 80% príspevkov napísal p. Bujalka, v roku 2009 p. Bujalka napísal skoro 90%
Ako sa nám žije – kompletne prázdna sekcia
Prehľady – Odhady – nefungujú
Adresár spolkov – kópia stránky ÚSŽZ
Adresár ZÚ SR – linka na stránku MZV SR
Slováci v jednotlivých krajinách – správu o komunite poslali iba ČR, Taliansko a Veľká Británia
Legislatíva – linka www.szsz.sk
Praktické info – kompletne prázdna sekcia
Užitočné odkazy – linky na inštitúcie SR
Partnerské weby – 13 liniek (s p. Slaninkovou sme sa na jar r. 2009 dohodli na výmene liniek SK Magazine a Slováci vo svete, dostali sme sa iba do krajanských médii. Žiadala ma aj o nejaké články o Slovákoch v UK, poslal som, no na www.slovacivosvete.sk som ich nikde nenašiel)
Pravá strana:
Právna poradňa – 17 príspevkov, len dátumovo začínajú v roku 2001 a posledný končí 13.03.2003,
predpokladám, že to musí všetkých ďalších záujemcov pekne odrádzať
Diskusia – celkovo 12 diskusií a 4 funkčné témy.
1 téma - posledná diskusia 20.09.2008
2 témy – posledná diskusia 31.07.2008
1 téma – posledná diskusia 12.02.2009
1 téma – posledná diskusia 18.09.2008
Súkromná inzercia – práca - 10 príspevkov
- bývanie – 3 príspevky
- zoznámenie – 5 príspevkov
- predaj/kúpa – 4 príspevky
- ostatné – 9 príspevkov
Virtuálna knižnica – 7 dokumentov na stiahnutie a archív 2 časopisov (časopisy p. Skalského)
Dualóg Slovensko-český – Je to 5 príspevkov od Petra Žantovského a Gustáva Murína
On-line rozhlasové a TV vysielanie – 5 webových liniek
Krajanské média – 2 webové linky na www.luno.hu a www.skmagazine.eu
Potom je už len anketa a zalinkované banery buď na akcie SZSZ alebo partnerov SZSZ.
Ešte jedna celkom dôležitá vec k štatistikám stránky, ktoré zverejnila Redakcia Fóra, pokiaľ ich správne chápem.
Takto portál začínal s veľkou slávou:
Citujem denník SME z 24. októbra 2007
’‘Bratislava 24. októbra (TASR) - Súčasťou zasadnutia Generálnej rady Svetového združenia Slovákov v zahraničí (SZSZ), ktoré sa dnes konalo v Bratislave, bola aj prezentácia a spustenie nového internetového portálu slovacivosvete.sk. Ten si za dve hodiny prevádzky stihlo prezrieť 1200 návštevníkov.’‘
Teraz, keď som si pozrel štatistiky stránky slovacivosvete.sk, ktoré vykazuje mapa na stránke (keď na ňu kliknete), tak zistíte, že si môžete naozaj pozrieť štatistiky stránky a hore v pravo si môžete zvoliť, či chcete vidieť dennú štatistiku, mesačnú, ročnú alebo od samého začiatku. Podľa týchto štatistík denne na stránku chodí od 1 do 4 ľudí max. Posledný mesiac august 2009 tam bolo v priemere 5 ľudí denne. Za celý rok tam bolo v priemere max. 5 ľudí denne. Tak kedy tam prišlo tých 1200 návštevníkov, alebo to bolo ...?
Takže dámy a páni, to je všetko ohľadne tohto profesionálneho portálu, ktorý zhltol 935 378 SK od svojej existencie, keď sa spúšťal 24. októbra 2007.
Tak aký profesionálny portál???
PS: Vytiahnutie zo stránky www.slovacivosvete.sk 02.09.2009
Realizačný team a redakčná rada
Realizačný team
Šéfredaktor: Vladimír Skalský, predseda SZSZ
Editorka: Ingrid Slaninková, riaditeľka Stáleho sekretariátu SZSZ v Bratislave
Web-design a technická podpora: Gabriel Roxer, Aglo Solution, s.r.o.
Redakčná rada
Členovia Generálnej rady, Výkonného výboru, Revíznej a zmierovacej komisie a mediálnej pracovnej skupiny SZSZ a predstavitelia Slovenskej republiky
Tibor G. Bajchy (Nemecko), Július Behul (Kanada), Paľo Belička (Srbsko), Dušan Čaplovič (Slovensko – podpredseda vlády), Juraj Červenák (Srbsko), Jozef Čongva (Poľsko), Milan Čuba (USA), Dušan Daučík (Švédsko), Marina Dudaš (Ukrajina), Maria A. Dvorsky (Kanada), Ján Fuzik (Maďarsko), Edita Gruberová (Rakúsko), Jozef Hajniš (Ukrajina), Martin Hakel (Veľká Británia), Pavel Hlásnik (Rumunsko), Naďa Hammarberg (Švédsko), Ján Holý (USA), Michal Hrivnák (Srbsko), Anna Istvánová (Maďarsko), Juraj Jakubisko (Česko), Kornelia Johansson (Švédsko), Imrich Kružliak (Nemecko-Slovensko), Andrija Kuric (Chorvátsko), Vlasta Lazu (Rumunsko), Peter Lipták (Česko), Štefan Medzihorský (Česko), Jaroslav Miňo (Česko), Vilma Prívarová (Slovensko – predsedníčka Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí), Vladimír Skalský (Česko), Branislav Slivka (Srbsko), Ondrej Štefanko (Rumunsko), Branka Stojimirovičová (Srbsko), Dušan Tóth (Kanada), Naďa Vokušová (Česko), Aristid Zelenay (Švajčiarsko), Eva Zurcher (Švajčiarsko)
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 150 | 03.09.2009 16:07oci | Krajina: CZ
A je to tu.
Odpoveď na list p. Skalského z 26.08.2009 nenechal na seba dlho čakať a už nám Dr. Claude Baláž, bývaly splnomocnenec vlády SR, oživuje v emaily fakty, aby sme aj my Slováci v Českej republike náhodou neuverili všetkému čo p. Skalský napíše.
Pre lepšie čítanie výberám argumenty z obdivoch listom, ktoré si nájdete aj v aktualitách.
Citujem z listu p. Skalského:
’‘Viacerí z Vás si možno spomínajú tak ako ja na dnes už historické momenty, keď sme pripravovali prvé Stanovy Svetového združenia Slovákov v zahraničí. Mal som tú česť predsedať komisii, ktorá ich zostavovala. Nebolo to ľahké, názory boli aj vtedy rôzne, ale našli sme kompromis, pretože sme chceli. Pretože sme zjednotenie slovenského sveta považovali za hodnotu a historický míľnik. Bol som po tom dlhom rokovaní unavený, ale šťastný, keď som niekedy o polnoci prepisoval znenie Stanov, aby sme ich druhý deň ráno mohli predložiť plénu. A to ich po konštruktívnej debate, ktorú som moderoval, schválilo. Mali sme zrazu Svetové združenie Slovákov v zahraničí. Strešnú organizáciu, akú nemá dodnes zďaleka každý európsky národ, akú nemajú napríklad ani Česi, ktorí nám iba závidia našu jednotu, naše úspešné vystupovanie na medzinárodnom fóre, naše spoločné projekty. Ba ani takým Francúzom sa nepodarilo zlúčiť všetky prúdy do jediného. Máme byť teda na čo hrdí. ’‘
Citujem z listu Dr. Claude Baláža:
V ostatnom čase sa k takýmto pokusom priradil aj augustový list V. Skalského členom SZSZ. Podľa neho „mali sme zrazu Svetové združenie Slovákov v zahraničí, strešnú organizáciu“. Nuž nebolo to „zrazu“, ale tomu predchádzal určitý proces v domácom i zahraničnom prostredí. S myšlienkou a iniciatívou prišiel vtedajší Generálny sekretariát pre zahraničných Slovákov pod vedením splnomocnenca vlády Slovenskej republiky. Na jeho pôde boli vytvorené všetky organizačné, materiálno-technické, programové a finančné podmienky pre vznik takéhoto nového občianskeho združenia. Na tejto pôde v spolupráci s vtedajším podpredsedom vlády pre legislatívu Ľ. Fogašom a štátnym tajomníkom ministerstva kultúry M. Gacíkom boli rozpracované návrhy všetkých potrebných dokumentov, vrátane návrhu štatútu a rokovacieho poriadku, ktoré boli pred zasadnutím stálej konferencie zaslané na pripomienkovanie krajanským organizáciám. Reakcie zo zahraničia boli rôzne, väčšinou konštruktívne, okrem jednej krajiny. Niektoré pražské organizácie v Českej republike zaujali postoj, ktorý na stálej konferencii „Slovenská republika a zahraniční Slováci 2002“ predniesol vo svojom príspevku V. Skalský. V ňom odmietol „vytvorenie asociácie s inštitucionálnymi členmi“ t.j. budúceho SZSZ. Keď ale videl, že tento proces je nezvratný, rýchlo sa preorientoval na získanie nejakej pozície v niektorých zo sekcií alebo pracovných skupín. Aké typické pre vášnivého zberateľa rôznych funkcií, ktoré nezabúda pri každej príležitosti prezentovať (predseda, místopředseda, šéfredaktor, koordinátor, člen tej a onej rady atď.).
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 151 | 03.09.2009 16:24bildic | Krajina: AT
“Predvolebná kampaň?!” týmto listom dostáva inú tvár.
Vráťme sa k :
(citujem z listu v aktualitách Dr. Claude Baláža)
Úcta k pravde, spravodlivosti, slobode a demokracii musia tvoriť základy
atribútu sebavedomia Slovákov žijúcich v zahraničí ako rovnocenných partnerov Slovákov
žijúcich na Slovensku.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 152 | 03.09.2009 16:25oci | Krajina: CZ
Pokračovanie príspevku - A JE TO TU
Citujem z listu p. Skalského:
“Zakladateľský akt bol čistý, nerobili sme to vtedy so žiadnym karierizmom v srdci, to napokon dokazuje fakt, že o funkciu predsedu sa nezviedol dramatický a už vôbec nie takýto nečistý boj ako dnes. Bol som na tento post navrhnutý aj ja, nepochybne na základe mojej úlohy pri dohováraní kompromisov okolo Stanov, teda základov nášho združenia. Dal som však prednosť iným, cítil som aj istú pokoru, že vzhľadom na vek som ešte mal aké skúsenosti získavať. Urobil som vtedy i neskôr to, čo som považoval za správne pre SZSZ, nie pre svoje ego. Aj vtedy, keď som na kandidatúru na tretí pokus pristúpil. Urobil som to preto, že sme mnohí nechceli, aby bolo SZSZ vedené do zbytočných sporov s orgánmi Slovenskej republiky, aby sa nedemokraticky prijímali s nikým nekonzultované vyhlásenia, a tiež preto, že sme chceli konečne realizovať mnohé zablokované projekty. To všetko sa podarilo, hoci nie vždy v prajnom prostredí a bohužiaľ, aj s palicami vrhanými pod nohy z vlastných radov.
Bojoval som o to, aby Svetové združenie Slovákov v zahraničí vzniklo a budem ako lev bojovať proti tým, čo nás chcú rozoštvať, rozdeľovať na východ a západ, starú a novú emigráciu, starších a mladších, čiernovlasých, blonďavých a zelenobodkovaných. Všetci sme Slováci žijúci v zahraničí!’‘
Citujem z listu Dr. Claude Baláža:
’‘Nie je pravda, že V. Skalský bol na ustanovujúcom zhromaždení kandidátom na funkciu predsedu SZSZ. Kandidáti boli traja: Imrich Kružliak, Peter Virsík a Dušan Klimo. Darmo, archívne pramene a fakty nepustia.
Nuž a pokiaľ ide o tvrdenia V. Skalského, že SZSZ vzniklo a je strešnou organizáciou. Ide o velikášstvo osoby, ktorá vraj chce bojovať ako lev, zrejme ako český lev, lebo Slováci leva nemajú (okrem toho, ktorý tróni nad Štefánikom). Bojovať bude zrejme i za to, aby sa presadil ako prezident všetkých Slovákov žijúcich v zahraničí. Ide o veľký omyl a veľké nedorozumenie, ktoré je v zásadnom rozpore s ideami, ktoré boli pri vzniku SZSZ. Stačí sa obzrieť dozadu, otvoriť oči i uši a každému bude jasné, že vtedy i dnes išlo a ide o integráciu rovných s rovnými.’‘
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 153 | 03.09.2009 17:06MH | Krajina: GB
KONEČNE
Konečne sa tu vedie dialog, alebo aspoň sa vymieňajú argumenty.
Dovolím si aj trochu zareagovať na list p. Skalského:
Citujem:
’‘Takto náš obraz poškodzuje iba pár ľudí, ktorí svoje ambície nedokážu podriadiť spoločným záujmom, ktorí nedokážu ctiť demokraciu, ani ľudskú dôstojnosť názorových oponentov. Ak sa chce niekto znižovať dokonca na úroveň, keď naznačuje, že som ja či niekto iný hlupák, nech sa páči. Svedčí to skôr o jeho inteligencii, než o inteligencii niekoho z nás, napadnutých. Ja si s ním svoj IQ test rád porovnám (zhodou okolností mi ho robili kedysi pred medzinárodnou fyzikálnou olympiádou). Oni však za hlupákov členov SZSZ naozaj zjavne považujú – myslia si, že lacnými marketingovými metódami typu „tisíckrát opakovaná lož sa stáva pravdou“ nás presvedčia, že čierna je biela a naopak. Mýlia sa však, pretože členovia SZSZ sú skúsení ľudia, ktorí už čosi preskákali.’‘
1. Fyzikálna olympiáda - hmmm, ja som bol na chemickej a geografickej olympiáde, nemyslel som si, že by to mohlo tak zavážiť ....
2. Opakovaná lož - ja si myslím, že práve na tomto fóre je priestor, kde sa môže vidieť dve strany mince, aby členovia neboli informovaný iba i jednom názore a vyzerá to tak, že tu práve niekto iný mení fakty histórie, ako som mohol čítať aj v liste Claude Baláža
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 154 | 03.09.2009 19:14MH | Krajina: GB
Znovu idem reagovať, pretože mi nedá, ako sa p. Skalskému podarilo zase vykrútiť prečo niektorí členovia SZSZ nesúhlasia so stanoveným termínom VZ SZSZ, ktorý bol určený na sviatok Všetkých svätých 31.10. a 1.11.2009.
Z jeho listu citujem:
’‘Najnovšou zámienkou je aj termín III. Valného zhromaždenia SZSZ. Bude sa konať v sobotu 31. októbra a nedeľu 1. novembra. Znovu tá istá skupinka ľudí sa snaží dosiahnuť, aby sa termín zmenil. Treba povedať, že títo ľudia by kritizovali každý termín – keby to bolo o týždeň neskôr, vyčítali by, že je to viac než tri roky po predchádzajúcom VZ, keby o týždeň skôr, tvrdili by, že tak znemožňujeme zúčastniť sa ľuďom, ktorí chcú uctiť pamiatku svojich predkov na Slovensku nepocestujú predsa dvakrát. Keby to bolo v týždni, argumentovali by, že musia pracovať, nemajú dosť dovolenky a podobne.’’
Každý termín by ľudia nekritizovali. Ja osobne som presne argumentoval v emaily SZSZ a pýtal som sa ho, prečo nedal III. VZ SZSZ po Dňoch zahraničných Slovákov, ktoré organizuje ÚSŽZ venované západným krajinám od 1.-5.októbra, o ktorých sme vedeli od marca 2009. O tomto dátume som na jar 2009 hovoril osobne v Bratislave aj s riaditeľkov Sekretariátu SZSZ p. Slaninkovou.
V marci 2009 ak nie skôr, bolo oslovených 24 spolkov z 11 krajín západnej Európy, aby napísali koho by doporučili zo svojich komunít do programu Dní Slovákov žijúcich v zahraničí. Podľa môjho názoru na Slovensko príde nakoniec viac ako polovica predstaviteľov oslovených spolkov.
Podľa mňa je to dosť závažný argument, ktorý p. Skalský znovu zamietol pod stôl a opísal tento problém svojim siahodlhým listom, aby si po prečítaní ľudia ani nepamätali o čom to vlastne písal.
Len pripomeniem, že podľa stanov SZSZ by títo členovia dokázali uhrať celé VZ SZSZ, ak počítame, že SZSZ má cca 70 riadnych členov. VZ SZSZ je uznášaniaschopné ak je na ňom zastúpená aspoň 1/4 členských organizácii SZSZ. Čiže 18 členov.
Ďalej citujem z jeho listu:
’‘Ak ma teraz vyzývajú k zmene termínu, je to výzva na porušenie Stanov. Valné zhromaždenie totiž musí byť zvolané 90 dní vopred. To už nie je možné zrealizovať tak, aby sa súčasne VZ konalo nanajvýš tri roky po predchádzajúcom. Ak by som tomu vyhovel, bol by som krajne nezodpovedný. Celé Valné zhromaždenie by mohlo byť vyhlásené za neplatné. Čo by sme potom robili? Nevytvára si takto ústupovú cestu niekto, kto pomaly začína chápať, že neuspeje? Ba dokonca, chce takto paralyzovať našu organizáciu niekto, kto po svojom neúspechu chce založiť odštiepeneckú novú organizáciu a rozboriť našu ťažko získanú jednotu?’‘
Teraz sa to už ani nedá. Tu musím súhlasiť, že by porušil Stanovy SZSZ.
Citujem zo Stanov SZSZ ,, Riadne Valné Zhromaždenie sa schádza najmenej raz za tri roky. Zvoláva ho písomne predseda SZSZ, najmenej 90 dní vopred.’‘
Ibaže p. Skalský, kedže vedel o týchto Dňoch Slovákov žijúcich v zahraničí, organizovaných ÚSŽZ, nemusel čakať až do 5. júla 2009, kým sa zišiel Výkonný výbor SZSZ v Bratislave, čím by v kľude, a 90 dní vopred, stanovil termín III. VZ SZSZ na dátum, keď na Slovensku sa bude nachádzať značná časť členov SZSZ zo západnej Európy.
Lenže keby to urobil, tak to by bolo aj za účasti 2. podpredsedu SZSZ Rev. D. Tótha, ktorý sa nachádzal na Slovensku 3 mesiace a odlietal naspäť do Kanady 2. júla. No tak sa neudialo, aj keď ho o to niekoľko krát požiadal, ako uvádza vo svojom liste Rev.D.Tóth.
Predpokladám, že už asi všetci vedia, že kvôli takýmto praktikám p. Skalského sa Rev. D. Tóth zriekol svojho postu ako 2. podpredseda SZSZ, pričom vyhlásil, že takýto termín by nikdy nepodporil. A na protest takéhoto rozhodnutia jeho organizácia nepošle nikoho na III. VZ SZSZ.
Jeho abdikačný list nájdete aj v aktualitách.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 155 | 05.09.2009 16:12zdeno | Krajina: CZ
Reakcia na príspevok č. : 154
Ego niektorých ľudí je tak ctižiadostivé, že pre jeho presadenie na verejnosti sú schopní urobiť veci, ktoré sú obyčajnému človeku cudzie. K ich obľúbeným argumentom patrí najmä vystatovanie sa svojim IQ. Tí, ktorí žijú v tom istom prostredí a mieste ako V. Skalský, poznajú dôverne jeho snahy byť všade a vo všetkom v popredí, byť vo funkciách a to bez ohľadu na stret záujmov (Český a slovenský svět, Československá revue Zrcadlení, Dotyky, Visegrád-Terra Interculturalis, Rada vlády ČR pre národnostné menšiny, Friendly European Center Against Expulsion, Rada Slovákov žijúcich v zahraničí, Svetové združenie Slovákov v zahraničí...). Jeho nekonečné ambície už zamietli v Rade pre národnostné menšiny v Českej republike, ktorá po určitých skúsenostiach odmietla jeho kandidatúru na vedúcu funkciu. Ak sa to vie v Prahe, malo by sa to vedieť aj v slovenskom zahraničí. Ak však niekto považuje iných za hlupákov, tak to môže vyvolať aj opačnú reakciu. Chcel by nás presvedčiť, že jeho návšteva maďarského parlamentu - ako predsedu SZSZ „Slovákom v Maďarsku tým nepochybne pomohli“. Slovenská i maďarská tlač, politici, odborníci na danú problematiku i mnohé osobnosti boli iného názoru a to svedčí o opaku. Každý má právo na svoj názor a svoju pravdu, to nemožno nikomu uprieť, ale pri presadzovaní svojej pravdy vyzdvihovať svoje a ponižovať iných IQ je prinajmenšom neetické. V každom prípade tieto kaleráby, ktoré sa nám niekto snaží vtlačiť do hlavy, odmietame bez ohľadu na výšku IQ. Ak niekto „čelí útokom“, tak sme to my, ktorí sa musíme brániť nehoráznym praktikám V. Skalského. Keďže nie je schopný a hanbí sa pristúpiť k vecnému a odbornému dialógu, vyhráža sa trestným konaním a radšej sa uchyľuje do polohy vulgarizmov, keď členov SZSZ nazýva štekajúcimi psami. Takéto spôsoby predsedu SZSZ a reprezentanta slovenského zahraničia nijako nectia a vrhajú negatívny tieň aj na SZSZ a všetkých jeho členov. Napokon všetci vieme, že pred predsedníctvom V. Skalského takéto rozpory a pnutia v SZSZ neboli. Obyčajne, keď sa vyskytujú vážne nedostatky, postupuje sa tak, že najprv sa definujú príčiny a potom sa prijímajú zásadné opatrenia na ich odstránenie. Ak to V. Skalský naozaj myslí úprimne a nejde mu len o osobný prospech, mal by vo všeobecnom záujme odstúpiť a nekandidovať v nadchádzajúcom volebnom období. Teraz ide len o to, či mu to dovolí jeho IQ.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 156 | 06.09.2009 01:09nazor | Krajina: CZ
Reakcia na príspevok č. : 147
nuž, ak by si slušný človek prečítal takúto analýzu, mohol by sa prepadnúť od hanby;
pane Skalský sa však správa ako neprestrelný limonádový joe; jeho sa nič negatívne netýka, kráča si neohrozene za vlastným cieľom;; ak ho v tom - či už priamo alebo vlastnou ľahostajnosťou - podporujú aj polotučne vyznačení, o to Vladkovba česká pesnička smutnejšie znie
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku