Hakel - voliť či nevoliť

Príspevok č.: 307 | 21.10.2009 13:17redakcia | Krajina:

Reakcia na príspevok č. : 296

Napísali nám do redakcie:

K veku vhodnému na funkcie mám tento názor :

mladší človek síce nemá skúsenosti ale má postreh, pohotovosť, rýchlosť reakcie, silu bojovať skrátka vidím mladého vhodnejšieho na funkciu predsedu.

Naopak, hovorím i za seba, my starší máme skúsenosti ale máme i záťaž *brázdu zvyklostí, z ktorej ťažko vyjdeme.* Pre funkciu predsedu revíznej komisii sú starší vhodnejší, lebo majú skúsenosti kam to vedie keď to či ono sa urobí tak.

Svoje príspevky môžete posielať aj na redakcia@zahranicnislovaci.sk

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 309 | 21.10.2009 13:32map | Krajina: FR

Citujem z dvoch Vašich príspevkov “A po ďalšie p. Skalský má dobré vzťahy s Úradom, čiže nehrozí aby určité komunity trpeli pri rozdeľovaní grantov. Hakel ma zlé pomery s Uradom - s Predsedničkou na 100%”

Nuž na Slovensku je už pomali verejným trajomstvom, že predsedníčka úradu vo svojej funkcii odborne zlyhala a po kuloároch sa povráva, že čoskoro príde k zmene osoby v tejto funkcii. A čo keď nový predseda bude s Hakelom v dobrých pomeroch a so Skalským v zlých vzťahoch, čo budú robiť tí, ktorí dnes špekulujú v tejto oblasti. Za koľko je možné kúpiť si takýchto “Slovákov žijúcich v zahraničí” ?

Príspevok č.: 310 | 21.10.2009 15:06bildic | Krajina: AT

Reakcia na príspevok č. : 309

Zabudnime na kalkuláciu kto je s kým “kamarát”.
Verejné tajomstvo neodhaľujme.

Nech redakcia vo svojom mene (a iste aj v mene mnohých) osloví predpokladaných kandidátov o poskytnutie svojich programov a potom diskutujme čo nás spája.

Nájdim program, ktorí nás posunie k jednote.

Príspevok č.: 311 | 21.10.2009 15:41redakcia | Krajina:

SZSZ treba reformu, lebo ocividne doterajsi predseda Skalsky nekonal dobre. Podla nazoru mladych zahranicnych Slovakov prave Martin Hakel moze chce a vie ako nasmerovat tuto bohuzial ‘‘rozdelenu’‘organizaciu.

Na rozdiel od Skalskeho on ma tu viziu a energiu. Nech na fore vsetci kandidati na predsedu napisu svoj program a potom sa delegati rozhodnu podla svojho svedomia.

ZA BOHA ZA NAROD

Vaše príspevky nám môžete zasielať aj na redakcia@zahranicnislovaci.sk

Príspevok č.: 312 | 21.10.2009 17:24MH | Krajina: GB

Reakcia na príspevok č. : 295

Zásadne odmietam, že by za mnou stál p. Klimo.

Ja rešpektujem p. Klima ako predošlého predsedu SZSZ  s veľkými skúsenosťami a ako človeka, ktorý stál pri zrode SZSZ. Ja osobne s niektorými jeho návrhmi súhlasím, no nie so všetkými.

Môžem spokojne vyhlásiť, že za mojou kandidatúrou je len a len moja osoba s vlastným reformným programom SZSZ, ktorý je postavený na dosiahnuteľných cieľoch, otvorenej a demokratickej komunikácii a tímovej práci s vlastnou zodpovednosťou.

Takže takéto informácie sú len zbytočné špekulácie.

Martin Hakel, kandidát na predsedu SZSZ

Príspevok č.: 316 | 22.10.2009 18:12redakcia | Krajina:

Reakcia na príspevok č. : 297

Slovenky a Slovaci,

Kazdy delegat na III VZ SZSZ musi dobre zvazit vsetky fakty pro a contra. Vypocut jednu i druhu stranu a hlavne vsimnut si silu argumentov. Doterajsie vedenie SZSZ konalo tak ako konalo. Samotna priprava III VZ SZSZS je poznacena roznymi konfliktami a vytvorena je negativna atmosfera. Mlady a statocny muz mozno moze zmenit veci k lepsiemu. Porekadlo Ako do hory volas, tak sa ti z nej ozyva najlepsie pozname mi Slovaci z Hory Ciernej. Sme sice malym spolocenstvom, ale mame jasnu viziu buducnosti. Kratkodobu a dlhodobu a hlavne udrzatelnu. Pozyvame na zjednotenie.

Viac ludi viac vie a preto podme na to spolu. My vsetci vsak musime mat spolocny ciel. Male ci vacsie spolocenstva Slovakov v zahranici maju svoje vizie. Zjednotme ich.

V jednote je sila.

Michal Spevak
predseda Spravnej rady
Ciernohorsko slovenskeho priatelstva
Podgorica
Cierna Hora

Príspevok č.: 324 | 23.10.2009 10:20SIM | Krajina: BE

Reakcia na príspevok č. : 316

Concordia-svornosť, jedno z hesiel Veľkej francúzskej revolúcie, ktorá rozmetala starý systém a otvorila dokorán dvere novým myšlienkam a novej mladej generacií. Ale, ak p.Skalský presadzuje vnútornú politiku, ktorej výsledkom je podkopávanie súdržnosti slovenského zahraničia, odstraňovanie akýchkoľvek iných názorov a rozbíjanie spoločenstva na izolovaných jednotlivcov, tak svornosť a jednota sa ocitajú na plytčine. Dobre rozumiem a súhlasím s Michalovým názorom a jeho výzvou. Veď, či to azda nebol Michal Spevák st. ktorý sa tak významnou mierou pričinil o znovu vskriesenie Matice slovenskej v Juhoslávii. Aj SZSZ potrebuje novú mladú krv, nové myšlienky a novú výzvu. Mňa osobne vôbec nezaujímajú spory Skalský - Hakel, dokonca ma obťažujú a som presvedčený, že aj väčšinu členstva. Členov zaujíma, či bude SZSZ dôstojným a suverénnym reprezentantom slovenského zahraničia a či Slováci žijúci v zahraničí, ako súčasľ slovenského národa, budú rešpektovaní ako rovnocenní partneri Slovákov žijúcich na Slovensku. Členovia majú právo očakávať pozitivne zmeny vo vedení a smerovaní SZSZ. Zmeny, ktoré vrátia SZSZ jeho dobré meno, zmeny ktoré vrátia jeho slobodné a  demokratické fungovanie, zmeny ktoré dokážu, že SZSZ vie a  vždy bude hájiť slovenské záujmy v zahraničí. Súčasnému vedeniu treba poďakovať, urobilo čo vedelo a mohlo. Ďakujeme za všetko dobré a to, čo nebolo dobré, nech sa stane poučení pre nové vedenie. Jedno je isté, väčšina členov chce a túži po zmene. Tak sa jej nebojme a urobme to, čo je potrebné a to čo sa od nás očakáva, lebo nikto iný to za nás neurobí.

Príspevok č.: 325 | 23.10.2009 11:04bildic | Krajina: AT

Reakcia na príspevok č. : 316

Súhlasím že v jednote je sila.

Na VZ prídu delegáti, ktorí prídu reprezentovať spolky, krajanov.
Čo budú prezentovať ako názor “svojich”, keď nemajú dopredu “NIČ” na oboznámenie a prediskutovanie medzi sebou?

Zamyslel sa niekto nad tým, že potom osoba, ktorá sa zúťastní “ZAUJME” svoje, podľa okamžitých “POCITOV” stanovisko, ktoré nemusí reprezentovať zastupujúci spolok?

PREČO nie je možné na tak dôležitý akt sa pripraviť a SZSZ budovať naozaj ako “jednotnú organizáciu”???!!!!!

Začínam sa prikláňať k názoru, že je “JEDNODUCHŠIE a LACNEJŠIE POSTAVIŤ DOM NOVÝ ako starý opraviť, opravovať a opravovať opravy,.....”

Príspevok č.: 326 | 23.10.2009 12:41zdeno | Krajina: CZ

Reakcia na príspevok č. : 309

“Dobré vzťahy” hm? a prečo sa teda na poslednej plavbe po Vltave v kuloároch p.Prívarová vraj vyjadrila ” že Skalský už nemusí byť predsedom” !

Príspevok č.: 327 | 23.10.2009 15:40MH | Krajina: GB

Hakel je primladý

Nemyslím si, že môj vek by mal zohrávať takú veľkú rolu. Pán Skalský pred troma rokmi, keď vyhral v druhom kole volebný boj na predsedu SZSZ len o dva hlasy, mal iba 34 rokov. On nebol primladý?

On je ročník 1972 a ja som 1980.

Myslím si, že je dôležité aby človek mal jasnú víziu, dobrý program a dosť síl na to aby svoj program bol schopný aj dosiahnuť. Samozrejme bez dobrého a hlavne aktívneho tímu to jeden človek nezvládne. Čiže je na nás všetkých ako sa k tomu postavíme.

Martin Hakel, kandidát na predsedu SZSZ