Hakel - voliť či nevoliť

Príspevok č.: 338 | 23.10.2009 20:28peter | Krajina: CZ

Reakcia na príspevok č. : 326

To sa v Prahe uz verejne hovori a to nie len v kularoch. Ved minule volby vyhral tusim o 2 hlasy. A to ho vtedy clenstvo este poriadne nepoznalo. To takeho neuteseneho stavu dostat SZSZ za 3 roky, to je jeho >zasluha<. Myslime si viaceri aj v Cesku, ze uz toho bolo dost. Len otvorene sa nikto moc nechce vyjadrovat. Je to ciastodne aj pochopitelne, lebo hned ma clovek titul stekajuci pes.

ALE VOLBA PREDSEDU BUDE TAJNA (ASPON DUFAM)! Tam sa potom ukaze pravda.

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 342 | 24.10.2009 07:41map | Krajina: FR

Reakcia na príspevok č. : 335

Ak by internetový portál a web stránka SZSZ pod vedením šéfredaktora V.Skalského prinášali naozaj objektívne a neselektované informácie, tak ba sa čitatelia mohli dozvedieť to, čo V.Skalský tak starostlivo utajuje. Dozvedeli by sme sa, že cesta Skalský a spol. do Izraela bola veľkým fiaskom. Program Valiky a Dušana Tótha zožal zaslúžený úspech a pozornosť u divákov, napokon podobne to bolo i pri jeho prezentácii na Slovensku. Skalského program bol doslovne prepadákom. Na jeho prezentácii sa zúčastnila len hrstka tamojších intelektuálov, ktorí rozhorčení, priamo počas programu, boli nútení povedať, že prednášajúci zo Slovenska nepozná slovenských židovských literátov. Bolo by zaujímavé vedieť, z akých prostriedkov bola cesta Skalský a spol. financovaná, kto urobil a schválil účastníkov a akým bola prínosom pre slovenské zahraničie a SZSZ. Dúfajme, že delegáti Valného zhromaždenia budú mať, okrem iného, možnosť posúdiť aj túto “spanilú jazdu”.

Príspevok č.: 343 | 24.10.2009 07:54nezabudka | Krajina: DE

Reakcia na príspevok č. : 342

“Spanilú jazdu” Skalského a spol. do Izraela spolufinancovala pani Prívarová z ÚSŽZ. Šalom!

Príspevok č.: 344 | 24.10.2009 08:50map | Krajina: FR

Reakcia na príspevok č. : 343

Dobre, p.Prívarová mohla dať dotáciu, ale financie dostalo SZSZ a stali sa súčasťou jeho príjmov a rozpočtu. Teda, kto schválil túto cestu, ktorá bola fiancovaná z rozpočtových prostriedkov SZSZ ? Jestvuje záverečná správa o tejto ceste, kde sa môžeme s ňou oboznámiť a kto ju schválil ?

Príspevok č.: 345 | 24.10.2009 08:58zdeno | Krajina: CZ

Reakcia na príspevok č. : 344

Chlapci netrápte sa tým, to vie len p.Skalský a možno aj Pan Boh. To musí Vám a členom SZSZ stačiť, alebo azda chcú štekajúci psi povedať, že nie  ?

Príspevok č.: 347 | 24.10.2009 11:15bildic | Krajina: AT

Vážení členovia SZSZ,

BOLI STE UŽ UPOZORNENÍ? resp. viete, že (str.: http://www.slovacivosvete.sk/1106/upozornenie.php) ma takéto upozornenie? Vyskúšajte si ho však nájsť sami na www.szsz.sk -možno ho nájdete a upozornite sa.

citujem:

UPOZORNENIE

Upozorňujeme delegátov VZ SZSZ zastupujúcich kolektívnych členov, aby vo svojich krajinách (regiónoch) v záujme konštruktívneho rokovania prediskutovali návrhy na nominantov - členov Generálnej rady SZSZ.

Výkonný výbor SZSZ

Príspevok č.: 348 | 24.10.2009 11:27median | Krajina: RS

V centre Európy sa pohybuje niekoľko desiatok falošných doktorov (Článok Doktor za korunu - Profit, 21.10.2009, str16, autor E. Žitňanský)

Ďalej sa v úvode výstižne píše, citujem:

“Našťastie nie sú to chirurgovia, krv nepotečie, hoci aj dobrý právnik dokáže narobiť “masaker”. Životaschopný druh “intelektuála” podvodného a korupčného hniezdi aj na Západočeskej univerzite v Plzni. A možno nielen tam.”

Viaceré české média v tom čase popisujú fungovanie “TITULOV”ˇ.

Príspevok č.: 353 | 24.10.2009 14:08oci | Krajina: CZ

Reakcia na príspevok č. : 329

S veľkým potešením som si prečítal rozhovor s p. Rv. D. Tóthom, ktorý veľmi pekne opisuje súčasný stav v SZSZ a myslím si, že dobre nadväzuje aj na to čo spozoroval aj p. Hakel už v roku 2007 po Generálnej rade SZSZ.

Je na veľkú škodu, že p. Rv.D. Tóth nepríde na VZ, keďže bol tak pekne ‘‘odpinkaný’’ vedením SZSZ. Snaď pošle aspoň svoju náhradu.

Pre tých čo ešte nevedie Rv. D. Tóth, pôsobil ako 2. podpredseda SZSZ za zámorie, ale koncom augusta 2009 sa vzdal svojej funkcie, kvôli praktikám vedenia SZSZ.

Len úryvok z jeho rezignačného listu, ktorý nájdete v Aktualitách z 02.09.2009 alebo na

http://zahranicnislovaci.sk/upload/c608d24d4faab14291f49bec4db450d0.doc

’‘Nebolo a nie je mi umožnené aktívne sa zúčatňovať zasadnutí.  Desiatky elektronickej pošty svedčí o mojej snahe.  Preto som sa  rozhodol rezignovať na funkciu podpredsedu SZSZ ako aj predsedu Kultúrneho výboru SZSZ.’‘

Celý rozhovor s Rv.D. Tóthom v časopise Slovensko, si môžete stiahnúť v Aktualitách alebo na

http://zahranicnislovaci.sk/upload/4a61089f58e81c35a5fca7fc2890c3d4.pdf

Citujem časť s jeho rozhovoru:

Rovnaký prívlastok nesie aj Svetové združenie Slovákov v zahraničí (SZSZ). Ako by ste charakterizovali príbuzenské paralely medzi kongresom a združením?

Združenie malo vyrásť na základoch postavených Svetovým kongresom Slovákov. Tak, pokiaľ sa nemýlim, to bolo aj myslené a možno pokojne povedať, že do roku 2006 sa združenie aj snažilo byť pokračovaním kongresu, aj keď treba zdôrazniť, že v iných podmienkach a nových formách. Škoda, že za posledné roky sa vytratil záujem o organizácie vo svete. Združenie sa sústredilo na Európu a ostatných akoby prehodilo cez palubu, dokonca nikoho nezaujímalo, či si organizácie platia, alebo neplatia svoje členské. Za celý ten čas naša organizácia nedostala ani len upomienku o nezaplatení. Združenie nepozývalo organizácie vo svete, aby sa stali členmi, a tak čo predchádzajúce vedenie vytvorilo, rozmenilo sa na drobné a šlo do stratena. Združeniu jednoducho chýbajú platforma a solídna vízia.

Na druhom Valnom zhromaždení SZSZ vás zvolili za druhého podpredsedu výkonného výboru združenia. Ako zabezpečujete kontakt vedenia so Slovákmi žijúcimi na iných kontinentoch?

Žiaľ, ako druhý podpredseda sa cítim neužitočný. Takmer za tri roky nikto so mnou nekonzultoval agendu zasadnutí či už výkonného výboru, alebo generálnej rady. Ak som sa aj snažil tu a tam niečo priniesť, moje návrhy boli doslova odignorované. Mam teda významný post, ktorý nič neznamená, lebo pán predseda sa rozhodol vládnuť autokraticky.

Darí sa SZSZ lobovať vo svete v prospech Slovenskej republiky?

Tu sa pre SZSZ ponúka veľká príležitosť. Slovensko potrebuje priateľov, kontakty, a kto iný ako Slováci roztratení vo svete má lepší prístup ku svojim voleným poslancom, aby hovorili a prihovárali sa za Slovensko, ich krajinu a krajinu ich predkov.

Čo by potrebovali na úspešný lobing naši krajania vo svete zo strany Slovenska?

Slovensko by malo mať svoju dlhodobú koncepciu. Koncepciu zviditeľnenia sa, turizmu a v neposlednej miere ekonomického rastu. S takýmto dokumentom by sme mohli lobovať v krajinách, ako sú Spojené štáty, Kanada, Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko, Austrália a ďalšie.

Na jeseň sa trojročné funkčné obdobie riadiacich a pracovných orgánov SZSZ končí. Budete kandidovať i v ďalších voľbách?

Mojím životným krédom a poslaním je slúžiť človečenstvu a svojmu národu. Ak ma účastníci valného zhromaždenia uznajú za potrebného, som ochotný pomôcť. Avšak s podmienkou, že budem môcť využiť svoje schopnosti.

Príspevok č.: 355 | 24.10.2009 14:22median | Krajina: RS

Reakcia na príspevok č. : 353

Aj tento obdivuhodný príspevok svedčí o tom, že pracovať pre SZSZ stratilo “LESK”.

Pochopil som ním aj rezignáciu M. Hakela.

Riešením pokračovania SZSZ je “mladý a dravý” M. Hakel s popdorou skúsených ako je aj rev. D. Tóth.

Príspevok č.: 356 | 24.10.2009 14:27oci | Krajina: CZ

Reakcia na príspevok č. : 348

U nás v Čechách to fakt začína pekne vrieť ohľadne rozdávaných titulov za korunu.

Už nemôžete nikomu veriť, že je ozajstným odborníkom a tobôž nei tým čo sedia v politike s titulmi.

Bohvie čo všetko platí aj v SZSZ?

Niektoré príspevky na Fóre to už aj naznačovali…...........Jedno je ale isté, pravda vždy vyjde najavo, skôr či neskôr.