Hakel - voliť či nevoliť
Príspevok č.: 357 | 24.10.2009 14:48oci | Krajina: CZ
Reakcia na príspevok č. : 326
Tak toto môžem potvrdiť aj ja. Naozaj na parníku túto informáciu šírila pomedzi našich krajanov.
Dôležitá otázka je, že akú stratégiu za tým p. Prívarová vidí?
Nemyslím si, že by ona práve chcela p. Hakela.
Možno budeme prekvapení na VZ, keď vybehne nový kandidát, ktorého ona odporučí v jedno zo svojich ďalších ‘‘chválospevnom’’ príspevkov.
Možno to bude práve Katarína Melegová Melichová zo Srbska.
Necháme sa prekvapiť!
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 358 | 24.10.2009 14:57Rízek | Krajina: CZ
Reakcia na príspevok č. : 357
pekný deň,
kto je Katarína Melegová Melichová zo Srbska? Ešte som o nej tu nepočul.
Žeby Pyrrhovo víťazstvo?
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 364 | 25.10.2009 09:56redakcia | Krajina:
Reakcia na príspevok č. : 296
Napísali nám do redakcie:
Bratia a sestry,
Kedze som bol stal kedysi pri obnoveni Matice slovenskej v Juhoslavii 1990-1996 krajanskej problematike asi rozumiem. Navyse, od roku 1999 prevadzkujem vlastne sukromne muzeum Starorodicovska izba 1907 a do tejto
izby v Bacskom Petrovci chodia pocetne navstevy z celeho sveta. Najnovise veci spojene s III VZ SZSZ z mojho uhla pohladu vyustia do dvoch koncepcii, bud V.Skalsky alebo M.Hakel. Argumenty ktore som si precital na tomto fore su na strane mladeho Hakela. Povazujem, ze ziadne zdruzenie vo svete nemoze fungovat iba na vyberani clenskeho a organizovania VZ. Chybaju mi tam meratelne vysledky, totiz co konkretne vedenie urobilo pre Slovakov v diaspore. Velka vacsina ludi co bola navstivila izbu mi povedala, ze su s takym fungovnim nespokojni.
Preto delegatom-volicom na III VZ zelam vela zdravia a sil a hlavne, aby pri rozhodovani mali chladnu hlavu a zdravy rozum.
Michal Spevak
Petrovec, Vojvodina
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 365 | 25.10.2009 10:03redakcia | Krajina:
Reakcia na príspevok č. : 297
My Slovaci tu na dolnej zemi sme sa konecne zobudili zo spanku a politicky zorganizovali. Piseme dejiny nasej mensiny v Srbsku, ktora sa zaklada za prava nasej komunity. Nie sme fikusy Belehradskych politickych stran, ale sme sluhovia svojho naroda a svojich deti. Chceli by sme nadviazat kontakty so vsetkymi politickymi subjektmi na Slovensku odkial nasi predkovia pred 250 rokmi prisli na dolnu zem.
Podporu na post predsedu SZSZ v nastavajucich volbach si myslime ze by mali dostat mlade nove kadre a to Pan Martin Hakel.
Vsetkym ludom dobrej vole krasne dni prajem
Stefan Sec
predseda Novej Slovenskej Strany (NSS)
zastupca Predsedu Zhromazdenia Okresu Bacska Palanka Srbsko
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 367 | 25.10.2009 11:52novak | Krajina: CH
Reakcia na príspevok č. : 357
Veľmi zaujímavá informácia.
Od kedy sa p. Prívarová môže miešať do vnútorných záležitostí SZSZ? Ona by mala byť nestranná a radšej si riešiť svoje problémy na Úrade a venovať sa krajanským problémom.
Ako predsedníčka Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorá má na starosti grantový systém, na ktorom sú niektoré krajanské spolky priam životne závislé, považujem takéto správanie za veľmi neprofesionálne a na hranici so zneužívaním funkcie verejného činiteľa.
Inak k nám sa dostala zase správa z Nemecka, čo bolo niekedy na jar tohto roku, že údajne p. Prívarová aj spolu s p. Parajkovou používajú rôzne argumenty pri kontakte s krajanskými predstaviteľmi ako napr. že by sa nemali stýkať s p. Hakelom, nekontaktovali ho, lebo nebudú ...............
Čiže informácia, že ona už nechce p. Skalského je asi zase jedna z jej ‘‘zákulisných hier’‘, ktorými chce ‘‘ovplyvniť’’ priebeh III. Valného zhromaždenia SZSZ. Myslím si, že budeme všetko veľmi dobre počuť v jej príhovore na Valnom.
Ak si správne pamätám, tak ja na II. Valnom zhromaždení to pekne škrípalo medzi p. Prívarovou a p. Klimom a odkazovali si to cez svoje príspevky.
Človek by čakal, že takéhoto konania sa už nedočká po toľkých rokoch a pozrime sa história sa nám zase opakuje.
Kde sme sa to dopracovali?
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 370 | 25.10.2009 18:42redakcia | Krajina:
Reakcia na príspevok č. : 296
Rozhovor s predsedom Svetového združenia Slovákov v zahraničí
Zahraničných Slovákov musia brať vážnejšie v Bratislave i v Bruseli
Martina Kaľavská, TASR
.....
Ako hodnotíte ostatných kandidátov?
- Oficiálne dosiaľ kandidatúru nikto iný neohlásil. Predpokladám však, že nejaký protikandidát sa nájde, čo je napokon aj znakom zdravej demokracie. Nebolo by však podľa mňa dobré, keby bol buď spojený so starými konfliktmi a priniesol svár dovnútra združenia, ako aj medzi nás a orgány slovenskej republiky. Takisto by iste nebolo šťastné, keby to bol rýchlokvasený karierista, za ktorým nie je dlhoročná poctivá práca, ale iba veľa kriku. Predsedom môže byť, myslím, iba rešpektabilný Slovák, v zahraničí dlhé roky nielen žijúci, ale aj poctivo pracujúci v prospech slovenských záujmov. A napokon, mal by byť schopný rešpektovať ten veľký kompromis medzi rôznymi prúdmi, vysťahovaleckými vlnami a konfesiami, z ktorého svetové združenie vzniklo. Ja sa o to v neľahkých pomeroch celý čas snažím. Len 15 z 27 krajín Európskej únie podobnú strešnú organizáciu má. Máme teda byť na čo hrdí a čo chrániť.
- KRÁTENÉ -
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 371 | 25.10.2009 19:12viki | Krajina: DE
Reakcia na príspevok č. : 370
Rešpektabilný Slovák,
pán predseda Skalský!
Tieto výroky na záver toho tozhovoru Ste si mohol skutočne odpustiľ. Zase to len svedčí o Vašej samoľúbosti a presvedčení, že Ste ten najlepší Slovák na čele SZSZ. Aké to sebeklamstvo! Pozrite sa, aký rozkol Ste urobil v Združení práve Vašim rešpektovaním inej mienky.
Hovorí Vám niečo také, ako * SAMOCHVÁLA SMRDí * ?
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 372 | 25.10.2009 19:48Rízek | Krajina: CZ
Po týchto SLOVÁCH je ťažko udržať emócie na !úzde”.
Mal by byť čím skôr schváleny “PROGRAM” pre III.VZ aby mohol byť aspoň dopredu rozšírený o postrehy či nápady pre konštruktívny sled diskusií.
Čo sa dá urobiť preto, aby III VZ viedol niekto s REŠPEKTOM?
DOHOVORTE, kto máte vplyv p. predsedovi, nech z VZ môžme prezentovať SZSZ ako oraganizáciu a nie ako číslo - citujem :”Len 15 z 27 krajín Európskej únie podobnú strešnú organizáciu má. Máme teda byť na čo hrdí a čo chrániť”
Ďakujem
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 373 | 25.10.2009 22:42AG | Krajina: SE
Pán Skalský, kto je prosím Vás rýchlokvasený karierista? Je také slovo aj v slovníku slovenského jazyka, ktorýcm sa stále oháňate. Je tam uvedený aj ten rešpektabilný Slovák (čiže samozrejme Vy) ? Nepletiete si to náhodou s latinským slovom spectabilis? Čo to slovo znamená Vám doporučujem si pozrieť v lexikóne alebo v internete. Celkom určite to nie je pomenovanie pre Vás. S Vašou poučnou rétorikou sa stále učíme nové názvy.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 374 | 26.10.2009 01:42Maros K | Krajina: IE
K rozhovoru s p. Skalskym - no comment. V mojom pripade uz skutocne zrejme zacina vitazit pan Skalsky svojou vytrvalostou pri vytvarani dobreho dojmu ako moj zdravy rozum a usudok, ktory mi hovori, ze od roku 2006 sme v Irsku nedostali tolko e-mailov od SZSZ ako za posledne tyzdne a nestiham sa cudovat, co VSETKO sa stihlo urobit pre Slovakov v zahranici. Klobuk dolu, pan predseda by bol vyborny v pripade nejakej jadrovej katastrofy, lebo svojim pokojnym a zmierlivym tonom by aj pri smrtelnej davke radiacie a spadu popolceka presvedcil verejnost, ze sa nic nedeje, vsetko je ok a nie je dovod sa vzrusovat. Uz len najst nejake media, co to zozeru a verejnost moze pokojne spat vecnym spankom.
<!— @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } —>
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku