Legitimita.....

Príspevok č.: 306 | 21.10.2009 12:04KAT-KAT | Krajina: FR

Dobry den pan Skalsky, pani Privarova , Vazene spolocenstvo slovakov zijucich v zahranici.

Chcela by som Vas upozornit na nove cislo casopisu SPRAVODAJ, ktorym sa bude pani Manakova prezentovat v Bratislave,

Ako aj na to, ze Asociacia Francuzsko-Slovenskeho priatelstva v Noailles pracuje na nelegitimnom principe.

V priebehu tohoto roku prebehli dve nelegitimne valne zhromazdenia: 31 maja (pocet zucastnenych 15 clenov) a 20 septembra 2009 (pocet zucastnenych 9 clenov).

Obe valne zhromazdenia boli neukoncene, nedostavil sa dostatocny pocet clenov a pritomni sa nedohodli na ziadnych zmenach v pocte zastupcov uzsieho vyboru.

Finnacna sprava bola neuplna a neprerokuval sa ziaden program na rok 2009.

Z hladiska zakona z roku 1901 o asociaciach ich pôsobeni a vnutornej strukture je Association Amitié Franco-Slovaque Noailles mimo zakona.

Dnes sa mi dostal do ruk vytlacok SPRAVODAJA od p. Manakovej, na ktory pouzila podklady z minulych cisel,  ktore som graficky spracuvala.

Na strane c.5 najdete novy vybor asocacie s datumom 01.10.2009, cize 10, dni po oficialnom ale neplatnom valnom zhromazdeni.

V tento den sa nekonalo ziadne legitimne  valne zhromazdenie.

Clenovia asociacie neboli upovedomeni pozvankami o konani nejakeho zhromazdenia.

Pan Jam Sulhan a pani Jarmila MINARCIKOVA, ktorych fotografie najdete na str. c.5  sa nezucastnili ani jedneho z valnych zhromazdeni, tak isto ako aj pan Yan Zoricak, ktoreho meno najdete vo vybore.

Cela asociacia z hladiska jeho vedenia je manipulovana pani Manakovou a panom Tabacikom, ktori nie su schopni komunikovat na demokratickych principoch.

Internetovy portal asociacie  http://asso.franco.slovaque.free.fr/web_acappella/ (od umrtia p. Maka) je zvveseny na mojom Internetovom operatorovi

Pani Manakova mi nerefundovala naklady vynalozene na prevadzku, naklady na tvorbu stranok ako aj nakaldy spojene s uzivanim informacnych programov, naklady na komunikaciu, graficku upravu SPRAVODAJA, pisanie – autorskych clankov a vyhladavanie clankov z vhodnou tematikou, pouzitie môjho fotografickeho materialu ako aj upravu ostatneho grafickeho materialu. Vsetky financne prostriedky si vyuctuvava sama.

V podstate vedie fiktivne uctovnictvo ona sama, bez akejkolvek kontroly sa stala samozvanym predsedom a pokladnikom asociacie.

Z toto dôvodu budem musiet Internetove stranky asociacie pozastavit.

Otatne Vam blizsie vysvetli pani Marta Nemetova 31 oktobra a 1 novembra  osobne v Bratislave.

S pozdravom ostava KAT

Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku

Príspevok č.: 320 | 22.10.2009 21:53boleraz | Krajina: SE

Reakcia na príspevok č. : 306

Milá KAT,

a čo vlastne očakávate od p. Skalského alebo p. Prívarovej, prípadne od spoločenstva Slovákov v zahraničí?

Čo by mali podľa Vás títo ľudia urobiť, keď sa stretnú s p. Manákovou v Bratislave na III. VZ SZSZ?

Chápem Vaše rozhorčenie, ale…..........čo by sme podľa Vás mali spraviť?

Ja si mýslím, že je to veľmi interná záležitosť Vášej organizácie, ktorú si budete musieť vysvetliť sami medzi sebou.

Ale čakám na Vašu odpoveď.

Príspevok č.: 414 | 02.11.2009 15:10KAT-KAT | Krajina: FR

Reakcia na príspevok č. : 320

Chcem sa vsetkym ospravedlnit za to ze som sa nepodpisala mojim menom.

Volam sa Katarina GONDOVA a od januara 2007 robim internetove stranky asociacie Amitié Franco-Slovaque Noailles, graficku upravu casopisu SPRAVODAJ - vyhhadavanie zaujimavych textov ale aj prispievam svojimi clankami do Spravodja.

To vsetko viacmenej cez mojho operatora, lebo pani Manakova mi nebola ochotna dat vstup na jej frekvencie. (september 2007- november 2008 = http://franco-slovaque.neuf.fr) operator Edity Manakovej)

Ja som sa nemohla zucastnit rokovani v Bratislave. Bola tam pani Nemet, ktora sa snazila vysvetlit situaciu v ktorej sme sa ocitli.

Viem, ze podobne problemy maju slovaci aj v inych statoch. Bohuzial vsetko sa vzdy zahra do autu.

Nemyslim si, ze su to interne zalezitosti asociacii. “Ryba vzdy smrdi od hlavy!”

A popdla priebehu VZ SZSZ o ktorom som bola informovana, je mi jasne, ze som mala pravdu.

Zdravi

Katarina GONDOVA

PS: z rodinneho dôvodu buduci tyzden budem na slovensku.

Príspevok č.: 415 | 02.11.2009 15:27KAT-KAT | Krajina: FR

POZOR! Zmena stranky http://asso.franco.slovaque.free.fr/

Príspevok č.: 416 | 02.11.2009 15:47bildic | Krajina: AT

Reakcia na príspevok č. : 415

je možné si to pozrieť aj v Slovenčine?

hľadal som neúspešne tlačítko na prepínanie jazykov.

ďakujem

Príspevok č.: 492 | 04.02.2010 12:27redakcia | Krajina:

Reakcia na príspevok č. : 306

Preposlali nám do redakcie:

Uzávery Vedenia vzťahujúce sa na príhodu počas Valného Zhromaždenia (VZ) 2009 Spolku Francúzsko-slovenského Priateľstva (SF-SP)

VZ 2009 nášho SF-SP bolo plánované na nedeľu 31/05/09, v deň uskutočnenia každoročného Majálesu, venovaného toho roku Šesťdesiatemu výročiu  založenia Spolku. Obsiahly program začal v chráme Madeleine v Paríži výnimočnou nedeľnou svätou omšou a obedom pre 40 účinkujúcich zo Slovenska. Program pokračoval Valným Zhromaždením v Clichy na lodi „Planète-sur-Seine“. VZ malo predchádzať príchodu slovenských osobnosti z Paríža a z Bratislavy.

Nutnosť sledovania časového rozvrhu prispela k zvýšeniu napätia atmosféry tejto schôdze. VZ ostalo neukončené následkom príspevkov príliš početných, nepriaznivo zameraných a neočakávaných predovšetkým od troch osôb, menom Katarína Gondova, Gérard Briol a Marta Nemetova. Príslušnosť týchto členov k Spolku bola špeciálne krátka, idúca od niekoľkých hodín (M. N.) po jeden mesiac. Ich zásahy boli viditeľne dohodnuté a motivovane očakávaním zmien vo vedení Spolku v dôsledku nedávnej smrti jeho predsedu.

Po prerušení bolo VZ odložené a Vedenie Spolku určilo novỳ dátum. VZ zišlo sa  v nedeľu 20 septembra 2009 v Paríži. Päť (spomedzi 8) členov Vedenia podpísalo „Listinu členov prítomných na VZ“; Ján Sulhan nemohol sa zúčastniť VZ v dôsledku nehody. Traja členovia Vedenia (J. Kamas, Manak, Tabačik) vlastnili vtedy 39 mandátov od neprítomných členov. V celku, deväť  osôb bolo prítomných a zo štyridsať zastúpených v miestnosti konania VZ.

„Akčná skupina“ troch , ktorá sa objavila na scéne 31. mája, rozšírila sa o François Stehnaca, už dávnejšie známeho vo SF-SP a tiež v Spolku rodákov  zo Zemi Českých a Slovenska. Podpísal „Listinu prítomných“, určenú členom Spolku. Početné príspevky „skupiny štyroch“ boli vedené Nemetovou, ktorá ochotne hrala úlohu predstaviteľky a hovorkyne skupiny. Ona oslovovala VZ a udeľovala mu štedro svoje „dobre rady“. Navrhovala, aby VZ nepoužívalo mandáty od neprítomných členov . Všetci štyria členovia skupiny dali zapísať ich mena na listinu kandidátov do Vedenia Spolku. Nemetova opustila schôdzu o 18 hodine sprevádzaná Stehnacom, s úmyslom dostať sa na let iste. VZ bolo nútené premiestniť sa do klubovej miestnosti blízkej kaviarne. Na tomto mieste Briol a Gondova, po telefonickom rozhovore s Nemetovou, rozhodli sa opustiť demonštratívne VZ na znak nesúhlasu s navrhovaným kompromisom (vytvoriť nove Vedenie Spolku zo siedmich a nie ôsmich členov). Ostávajúci členovia  (Danièle a Jaroslav Kamas, Michel Kreno,Edith Manak a Vladimir Tabačik) rozhodli utvoriť päť členne Vedenie Spolku pripojením kandidatúry Jarmily Minarčikovej ku štyrom kandidátom z predošlého Vedenia.

Nové päť členné Vedenie Spolku, zvolené VZ, rozhodlo jednomyseľne prijať odsúdenie pôsobenia „skupiny štyroch “na VZ. Ich pôsobenie bolo posúdené ako „úmysel organizovane zmocniť sa Vedenia SF-SP“. S týmto úmyslom traja z nich, členovia, pokúsili sa oklamať VZ „prepašovaním“ nečlena Stehnaca priamo do Vedenia Spolku. Odsúdenie spočíva vo vrátení členského príspevku 2009 do SF-SP nasledovným trom členom: Gérard Briol, Katarína Gondova a Marta Nemetova.