Príspevok č.: 346 | 24.10.2009 09:00sisi | Krajina: AT
Pohľad do krištálovej gule,
alebo
Čo nás čaká (a neminie) po III. VZ SZSZ?
Prvá možnosť:
Vladimír Skalský bude opäť zvolený za predsedu SZSZ.
„Štekajúci psi“, „krikľúni“, „rozbíjači“ (citát V.Skalský) a „marginálni členovia“ (citát P.Lipták) opustia SZSZ a (možno) založia novú organizáciu.
Pre staronového predsedu nastanú rajské časy. Všade v riadiacich orgánoch bude mať drvivú prevahu „svojich“ t.z. slušných, poctivých a poriadnych členov SZSZ. Stanovy sa budu meniť (ak vôbec) až na IV. VZ v r. 2012, takže všetko pôjde ako po masle – súčasné platné Stanovy novému predsedovi v ničom brániť nebudú. A kontroly sa nebude musieť obávať.
Drúhá možnosť:
Za predsedu bude zvolený Martin Hakel. Vo výkonnom výbore bude mať svojich ľudí (otázny je 2. podpredseda zo zámoria). V Generálnej rade budú však mať aj naďalej výraznú prevahu prívrženci V. Skalského, t.j. odporcovia M.Hakela. Dá sa predpokladať, že V.Skalský aj do RaZK nechá nanominovať „svojich“. Na rozdieľ od prvej možnosti, pre M. Hakela nenastanú rajské pomery, naopak, V.Skalský a.s. mu bude poriadne podkurovať. Veď súčasný pán predseda dokonale pozná nedostatky Stanov a hlavne únikové diery, takže bude veľmi pozorne sledovať každý krok M.Hakela a bude mu bez milosti „šliapať na krk“, všade tam, kde sa bude len dať.
Tretia možnosť:
delegáti III.VZ prijmú návrh p. Klima na odročenie VZ o jeden rok. Málo pravdepodobné, ale prečo by sa aj v SZSZ nemohol stať zázrak?
Crux celého nespočíva ani tak v osobách kandidátov, najväčší problém predstavuje dezolátny stav súčasných Stanov, plných nepresností, protirečení, absencie účinných kontrolných mechanizmov a prešpikovaných únikovými dierami, ktoré súčasné vedenie SZSZ tak dokonale využíva. Stanovy sa meniť t.z. vylepšovať nebudú. Rozhodli o tom V.Skalský s predsedom legislatívnej komisie P. Liptakom, keď Klimov návrh na radikálnu novelizáciu Stanov zavrhli.
Stanovy vytvárajú pre každú organizáciu právny rámec, akési pravidlá hry, podľa ktorých by sa mal riadiť každý člen organizácie. Keď sú tieto pravidlá hry zle nastavené, plné nedostatklov a protirečení, nie je možné očakávať, že organizácia, ktorá má taký chos v stanovách ako súčasné SZSZ, bude fungovať dobre a spoľahlivo.
Ako som už hore uviedol: Stanovy SZSZ sa v najbližších troch rokoch meniť t.z. vylepšovať nebudú.
To sa teda členovia SZSZ májú na čo tešiť!
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 350 | 24.10.2009 13:07median | Krajina: RS
Reakcia na príspevok č. : 346
Ak môžem konštatovať, tak za posledné “roky” nikomu STANOVY neprekážali.
Ak môžem konštatovať, tak “NIKTO” sa nesťažoval. “NIKTO” nežiadal žiadné “správy”.
Hypoteticky - čo keď všetko je ináč. Možno klopeme na “nesprávne dvere”, posielame návrhy do “nečítaných - nepoúživaných” e_mailových schránok.
Jednoducho to robíme zle!!!
VZ ukáže, “kto” vlastne “to” a “čo” potrebuje.
Vlastne, JE NAIVITA SI TO MYSLIEŤ.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 352 | 24.10.2009 13:36jakubko | Krajina: FR
Reakcia na príspevok č. : 350
Pane rozprávate v inotajoch…
Asi máte na mysli nejakú inú organizáciu ako SZSZ.
Vedenie SZSZ dostalo v posledných dvoch rokoch od viacerých členov množstvo podnetov, návrhov a žiadostí. Boli medzi nimi aj konštruktívne návrhy na zmenu Stanov.
Vedenie SZSZ vo svojej bohurovnej neomyľnosti umocnenej arogantnosťou vladárov, však všetko odignorovalo.
Keď tvrdíte, že sa všetko „robí zle“, tak iste viete, ako by sa to malo robiť dobre. Prečo to teda nepoviete?
Kritizovať a mudrovať, to je ľahké...
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 354 | 24.10.2009 14:11median | Krajina: RS
Reakcia na príspevok č. : 352
Asi by som začal “pojmom” ČLEN SZSZ.
Z diskusií na tomto fóre je už samotný tento pojem INOTAJ.
Môžem z týchto diskusí aj konštatovať, že “POJEM ČLEN SZSZ” si zle vysvetľuje “POJEM PREDSEDA SZSZ”, ktorý si asi zle vysvetľuje “POJEM GR SZSZ a POJEM VV SZSZ” a tieto si potom po svojom vysvetľujú “POJEM ČLEN SZSZ”.
Všetci navzájom si vysvetľujú pojem “STANOVY SZSZ”.
Zostavám pri NAIVITE si myslieť, že riešenie je “POJEM III VZ SZSZ”.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 361 | 25.10.2009 02:56Maros K | Krajina: IE
No, takze takto… Psi stekaju, ale mozu aj hryzt ako je zname. Ja respektujm nazor kazdeho, ale na Slovensku je to uz asi taka moda, ze ked ma niekto oponenta, tak sa potrebuje nejako emocionalne vysantit a vymyslaju sa podobne hluposti. Ako mali chlapci na piesku. Osobne ma absolutne sokuje pristup p. Skalskeho. Keby mal trosku rozumu, tak vylozi karty na stol, naplni povinnosti, ktore su mu ulozene a ocakavania, ktore by ako predseda mal splnat. Utocit na opoziciu, budovat strategie, opajat sa mocou a cakat, ze kazdy bude drzat hubu a krok - kam sme sa to dostali??? Ved stacilo vypracovat par vyuctovani, vysvetlit par otazok, zapocuvat sa do hlasu pospoliteho ludu slovenskeho a pan Skalsky by dalej bacoval. Ale preco… p. Martin Hakel, ktory dava otazky, je oznaceny za krikluna a zvysok su stekajuci psi. Niekto dufa, ze karavana pojde dalej. SZSZ sa stalo neefektivnou otravnou organizaciou, ktora keby zajtra zanikla, tak nikoho z nas by to nijako neposkodilo. No co zo SZSZ v tejto podobe niekto ma?? Kde je jej sila a podpora svojim clenom? Ved nespaj, ale rozdeluje!!!!! Ja mam za Slovenske Centrum Irsko mandat, aby som hlasoval a rozhodnem sa pre najlepsieho kandidata. Nemusi to byt zakonite p. Hakel, ale urcite to nebude p. Skalsky, ktory SKLAMAL na plnej ciare. V pripade, ze “vynovenemu” vedeniu budu v GR robit nejaki ludia zamerne neplechu , tak by som to pokladal za absolutne nechutne a kazdy, co sa do toho zapoji sa moze hanbit do konca zivota. Slusnost, zodpovednost a hrdost za to, kto som a co som v zivote vykonal - to sa uz nenosi.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 362 | 25.10.2009 07:21SIM | Krajina: BE
Reakcia na príspevok č. : 361
Súhlasím na 100 % s názorom, že je možné voliť ktoréhokoľvek kandidáta, ktorý predloží dobrý program. To však určite neplatí v prípade Skalského, dosť bolo jeho klamstiev a diktatúry á la komunistická totalita.
SKALSKÝ V ŽIADNOM PRÍPADE, INÁČ ZBOHOM SZSZ !!!
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 366 | 25.10.2009 10:19peter | Krajina: CZ
Reakcia na príspevok č. : 362
Predseda Skalsky sa pricinil o tento rozkol v SZSZ. Trapne je , ze si ale stale mysli aky je dobry predseda. Treba zvolit nove vedenie a nechajme sa prekvapit, co ktori kandidati na VZ predlozia ako ich program na obnovu SZSZ (a tym aj na jeho zachranu). Myslim si, ze Slovaci z Ceska budu v prevaznej miere tiez na zmenu celeho vedenia.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 409 | 01.11.2009 12:06median | Krajina: RS
Pohľad do kryštaľovej gule bol “mutny”.
Aj ten “najsmelší” pohľad by sa nepriblížil k včerajšej “REALITE” - na III.VZ.
TIETO INFORMÁCIE a POSTREHY SÚ URČENÉ VÝLUČNE ČLENOM SZSZ, ktorí sa nemohli zúčasniť na III.VZ. Nakoľko bola na III. VZ aj VIDEOKAMERA a p. Fúzik hovoril o zvukovom zázname, bolo by vhodné redakciou osloviť video, alebo zvukový záznam pre AUTENTICKOSŤ SLOV.
Len v skratke ako som to videl ja:
1. Hneď ráno cca 8:20, na príkaz p. Skalského p.Hakel musel odstrániť svoj program a posolstvo III.VZ z foyer pred sálou. P. Slaninkova mu pohrozila aj hotelovou službou, ak to neurobí. „JE TO NESLUŠNÉ, keď jeden kandidát sa môže prezentovať a druhý nie - NEBOLO TO DOHODNUTÉ”!!!!!
2. III. VZ začalo „PODĽA PROGRAMU” (ktorý VZ neschválilo - podľa vývoja však pripúšťam že to nebolo potrebné)
3. Po Hymne SR, nasledovali Pozdravy čestných hostí (p. Čaplovič, p. Číž, p. Rydlo, p. Kramplová, p. Prívarová,....)
Ako prvý však začal p. Feldek - a ako povedal na začiatku báseň si vybral p. Skálsky.
Po príhovoroch a prestávke nasledovali správy.
4. Správa č.1 o činnosti SZSZ bola doplnená prezentáciou fotografií úspechov SZSZ. Medzi TIETO úspechy boli vsunuté portréty p. Skalského. Ak by som to porovnal s onou NESLUŠNOSŤOU p.HAKELA - „pred začatím III.VZ stolíkom s programom kandidáta na predsedu” - nevidím tam rozdiel.
P. Skalský, ak to myslel úprimne - bolo tam mnoho nových členov napr.z ČIECH, SRBSKA,... - tak by fotografie doplnil dátumom, miestom a názvom akcie. Pripúšťam, že to by odpútavalo pozornosť od portrétov, resp. označenie týchto portétov by bolo….. Pripúšťam aj to, že sa predpokládalo, že nie všetci to spoznajú, a tak bol použitý model REPEAT - DOOKOLA.
5. Správa o hospodárení. Informácia že, p. N.Hammarberg sa vzdala najmä zo zdravotných dôvodov dávala tušiť, čo bude nasledovať (Bola na VZ a povedala pravý dôvod. Na jej mieste, by som to urobil aj ja). P. Ištvánova priateľsky hneď na úvod povedala-citujem: „MUSITE MI SĽUBIŤ, ak budete mať pocit, otázku akéhokoľvek charakteru, tak ju na konci podáte”.
Po „prečítaní!!” rýchlosťou nemožnosti si zapamätať sled čísel či informácií p. Slaninkova OKAMŽITE kývala zozadu na p. Ištvanovú - predpokladám „NEODKLADNÉ POVINNOSTI” a slová p. Ištvánovej „MUSITE MI SĽUBIŤ” vo mne vyzneli ako Spomienka na kľúče, či Sľúbili sme si….
Keď p. Hakel DRŽAL dlho zdvihnutú ruku, p. Fúzik si to nevšímal a povedal že pokračujeme podľa programu, správou revíznej a zmierovacej komisie. Keď prerušil p. Hajniš - že sa p. Hakel hlási, p. Fúzik na to, že vie o tom, ale p. Ištvánova má nejakú povinnosť. Členovia SZSZ si vynútili prísľub p. Fuzika, že bude diskusia.
5. DISKUSIA - ANO či NIE.
Ešte ani nezačala a skončila. V začínajúcej napätej situácií p. Fúzik vyslovil že diskusia má byť smerovaná na nové vedenie a vôbec nemá zmysel.
Keď p. Vetrák pokojným tónom naznačil „pochybenia”- postrehy, pridával návrhy ako to do budúcna zlepšiť.
P. Bujalka sa najprv spýtal prečo p. N.Hammarberg nedokončila svoju prácu, keď bola zvolená, prečo bola výmena. Spýtal sa prečo v duchu - prezentácia fotiek a la Skalský v správe, prečo správy v dobe technológií nie sú napr. pri správe o hospodárení v exceli s grafmi, atď.
P. Hakel vystúpil a poznamenal, že opäť vidíme ako nedemokraticky sa pristupuje k cudzím názorom. Stále sa tu opakuje, postupujeme podľa programu, avšak ku programu sme nemohli nič povedať- nedali ste nikomu priestor, program nebol schválený VZ. Navrhol tajné voľby ku všetkým správam. Povedal, „je tu veľa nových členov a nevedia čo sa deje v SZSZ, nemôžu pochopiť celu problematiku….”
P. Fúzik to potom upokojil svojím monológom (mal výhodu mikrófonu) končíme s diskusiou. Keď sa nato ohradil p. Hakel - povedal citujem „boli tu otázky - mňa to osobne nezaujíma,” - a vraj boli by sme tu do večera. Keď p. Hakel zdôraznil, že ho vyzval otázkou p. Lipták od predsedníckeho stola - P. Fúzik na to - citujem: „berte to ako básnicku otázku” .
Vstúpil do toho následne p. Predseda, ktorý zrušenú diskusiu p. Fúzika „prelomil” - keďže mal pred sebou mikrofón. Kľudným tónom odpovedal napr.aj p. Bujalkovi ku správe o hospodárení citujem„ je to seriózna správa” aj keď bez excelu. Ako jeden z dôvodov uviedol čas a chorobu.
......
Atmosféru i ďalší priebeh treba si to vypočuť zo zvukového záznamu. Verím že bude všetkým členom k dispozícií.
Výsledok voľby predsedu SZSZ: p. Skalský vyhral v prvom kole.
Poznm. Z tohto fóra. Na otázku, či môže niekto zastupovať spolok, ktorý sa nemôže zúčastniť III.VZ viem dnes už odpovedať!!!! ÁNO (dôkaz - napr. p. Holý, p. Holá,..)
Aký by bol výsledok volieb, ak by všetci nezúčastnení členovia SZSZ mohli hlasovať v zastúpení?
Po vypočutí si zvukového záznamu pochopíte, že program bol „PROGRAM”. Po sčítaní hlasov je jasné hlasovanie, aj KEĎ BOLO TAJNÉ.
Poznm. zo zákulisia.
Keď počas prestávky oslovil člen SZSZ p. Skalského s návrhom, aby sa diskusiou pokračovalo do večera a ráno bolo hlasovanie, odpoveď bola krásna: Ráno už veľa členov tu nebude a potom bude ešte omša.
BÁSNICKÁ otázka: Aká asi dnes ráno bola diskusia ku správam o činnosti SZSZ, hospodárení,....:
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevkuPríspevok č.: 410 | 01.11.2009 15:29šidlo | Krajina: RO
Reakcia na príspevok č. : 409
Táto stručná správa je desivá NEDEMOKRATICKÝM priebehom celého zasadania. Veľmi smutné je stádovité chovanie sa naprostej väčšiny účastníkov zasadania - lahostajnosť, pasivita, rezignácia. Hlboká brázda z totality. Priebeh zasadania je príkladné zneuctenie a pošliapanie základných ľudských práv a slobôd. Slavnostná omša a piesň “Kdo za pravdu horí” korunujú III - etapu existencie SZSZ. Tábor pokrytcov výťazí.
Nech je to výzvou tomuto fóru i nám všetkým nerezignovať ale zverejňovať udalosti tak, ako sa diali a dejú. Poskytovať obraz života SZSZ bez príkras, zakrývania nedostatkov, bez idealizácie. Bude v tom nádej, že sa prebudíme viacti a každý svojou troškou prispeje k nastoleniu pravdy a spravedlivosti i láske.
Registrujte sa alebo sa Prihláste pre pridanie príspevku